top of page
Keti Koti Tafel decor

VAN HART TOT HART

Het Keti Koti Dialoogfestival staat in het teken van het oprapen van de stenen uit het verleden, om te voorkomen dat straks onze kinderen er ook weer over struikelen. 

 

Tijdens het Keti Koti Dialoogfestival herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. Dit doen we door tijdens een 3-daags dialoogfestival met elkaar in gesprek te gaan.

 

In totaal zijn er twee verschillende dialoogtafels, gevolgd door een reflectiedag. We sluiten het festival af met een feest om de afschaffing van de slavernij en de opening van het Huis van de Dialoog te vieren. Dans mee en geniet van de feestelijke sfeer. 

KKT_2024_DF_SM_VIERKANT_031.jpg
KETI KOTI DIALOOGFESTIVAL
HET PROGRAMMA
Samen streven we naar een wereld vrij van racisme en discriminatie
Barbara_Kieboom_KetiKotiTafel_ABNAMRO_2022_053.JPG
2021 Amsterdam Museum.jpg
Barbara_Kieboom_KetiKotiTafel_ABNAMRO_2022_075.JPG
WAT IS EEN KETI KOTI DIALOOGTAFEL

Bekijk hieronder de video Sosha Duysker over haar ervaring tijdens een Keti Koti Tafel

Uit de kramp - Keti Koti Tafel - Maart 2024

Uit de kramp - Keti Koti Tafel - Maart 2024

Video afspelen

Het Herdenkingsjaar: 
Verleden herdenken, toekomst verbinden

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in Suriname en de Caraïbische eilanden, toen nog koloniën van het Nederlands Koninkrijk. Velen moesten echter nog 10 jaar onder staatstoezicht op de plantages werken, tot 1873, om de "schade van deze maatregel" te beperken voor de plantagehouders.

 

Ook mensen uit Azië werden vanaf 1858 tot lang na 1873 onderworpen aan zware arbeid in Suriname onder het Nederlandse koloniale bewind.

Op 1 juli 2023 was dat 150 jaar geleden. Tijdens het Keti Koti Dialoogfestival herdenken we deze geschiedenis en staan we stil bij hoe deze nog steeds een rol speelt in het leven van mensen. Met het festival willen we de aandacht voor dit onderwerp ook na het herdenkingsjaar vasthouden.

Het Keti Koti Dialoogfestival wordt u aangeboden door:

bottom of page