De Keti Koti dialoogtafel is een dialoogbijeenkomst waarin deelnemers samenkomen om tijdens een geritualiseerde maaltijd persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens te delen over de doorwerking van het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden.
Door stil te staan bij de impact hiervan op het heden, biedt de tafel ruimte voor begrip en verbinding tussen verschillende perspectieven.
Met wederzijdse compassie en empathie werken we aan een toekomst waarin deze nieuwe traditie leidt tot betekenisvolle inzichten en begrip. Het doel is om samen stappen te zetten richting een meer bewuste en inclusieve samenleving.
We nodigen je van harte uit om kennis te maken met de Keti Koti dialoogtafel op donderdag 30 januari in het Huis van de Dialoog in Amsterdam-Noord.
Tijdens deze kennismaking krijg je een inkijkje in hoe onze dialoogmethodiek werkt en hoe jij en jouw organisatie kunnen bijdragen aan een samenleving vrij van discriminatie en racisme.
Voor organisaties of teams die nog invulling zoeken voor hun betrokkenheid tijdens Keti Koti op 1 juli, biedt de kennismaking de kans om te verkennen of deze dialoogtafel past bij jouw missie en waarden.
Ontdek de kracht van dialoog
Kennismaking met de Keti Koti dialoogtafel. Wat kun je verwachten?
Kom eind januari langs en ervaar zelf een stukje van de kracht en warmte van de Keti Koti Dialoogtafel. Tijdens het event zullen we de volgende onderdelen met elkaar beleven:
• Dialoogmethodiek introductie: Machiel Keestra en Mercedes Zandwijken, de initiatiefnemers van de Keti Koti dialoogtafel, nemen je mee door de kernprincipes van onze dialoogmethode.
• Productie-inzicht: Isi, onze productieleider, geeft een kijkje achter de schermen in de organisatie van de tafels en hoe wij ons voorbereiden om elke tafel een unieke ervaring te maken.
• Kokosolieritueel en muziek: Neem deel aan het kokosolieritueel voorafgaand aan de mini Keti Koti dialoog en luister naar treur- en vrijheidsliederen uit de tijd van de slavernij. Door deze liederen die destijds op de plantages werden gezongen, krijg je de kans om kennis te nemen van de slavernijgeschiedenis.
• Shared dining: Proef en ervaar de gerechten die worden geserveerd tijdens de dialoogtafel. De geserveerde gerechten weerspiegelen het verhaal van onze pijnlijke geschiedenis.
Maak kennis met de Keti Koti Tafel en laat je inspireren hoe je op een laagdrempelige en veilige manier de ander beter leert kennen en begrijpen. Mis deze kans niet om te ontdekken hoe ook jouw organisatie of team kan bijdragen aan een samenleving vrij van discriminatie en racisme!
📷 De Keti Koti dialoogtafel in beeld
Waarom is het zo lastig om over racisme te praten? Presentator Sosha Duysker gaat op onderzoek in het KRO-NCRV programma 'Uit de kramp'. Soscha heeft ook deelgenomen aan de Keti Koti dialoogtafel. Bekijk haar ervaring hieronder.
Jouw bijdrage maakt een verschil
Deelname aan de kennismakingstafel kost €195 per persoon. Met jouw bijdrage organiseren wij twee dialoogtafels: één kennismakingstafel waar jij aan deelneemt, en een tweede tafel op een andere datum voor bewoners van Amsterdam-Noord.
Stichting Keti Koti Tafel is gevestigd in Amsterdam-Noord. Om die reden willen wij het samen met jou mogelijk maken dat een bewoner uit Amsterdam-Noord ook de kracht van de dialoog kan ervaren. Klik op de knop hieronder en meld je aan voor maandag 13 januari.
Hoe meld ik
me aan?
Onze missie
De algemene doelstelling van de Keti Koti Dialoog Tafel is het vergroten van het bewustzijn van de innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden en het verkrijgen van nieuwe inzichten die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.
De stichting Keti Koti Tafel beoogt het collectieve bewustzijn ten aanzien van de erfenis van het slavernij en koloniale verleden van Nederland te vergroten. Dit door middel van het organiseren van Keti Koti dialoogtafels, workshops en thema-bijeenkomsten.
📷 De Keti Koti dialoogafel in beeld
Bekijk hieronder de Keti Koti Dialoogtafel van vorig jaar bij het Rijksmuseum.
Foto's door: Jacob van Vliet